Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
031.438.17.51
0728.311.111
L - V: 12:00-20:00
Calea Plevnei, Nr. 172, et. 2
Sector 6, Bucuresti
Articole   -   Protetica

Ce trebuie sa stii daca schimbi o punte abrazata sarita sau vrei sa optezi pentru fatete dentare?

Ce trebuie sa stii daca schimbi o punte abrazata sarita sau vrei sa optezi pentru fatete dentare?

 

Un mod aparte in abordarea pacientilor de catre clinica noastra si de catre echipa noastra din cadrul clinicii este acela de a cauta sa intelegem ca fiecare problema pentru care ne solicita un pacient, reprezinta doar un aspect, o parte componenta dintr-un sistem complex, complicat, viu si nu in ultimul rand, sensibil.

 

In acest contex avem nevoie si de colaborarea si de aprobarea pacientului, iar pentru a obtine aceste doua aspecte, trebuie sa avem noi, medicii, intelepciunea de a-i face sa inteleaga si ei ce reprezinta un sistem si cum functioneaza el.

 

Ca in orice domeniu medical si in medicina dentara trebuie sa oferim un tratament cat mai eficient si durabil, insa pentru a prescrie un tratament, este nevoie obligatoriu de un diagnostic. 

 

Din punctul nostru de vedere, diagnosticul este cel mai important pentru ca, nu-i asa, daca diagnosticul este gresit sau superficial, atunci care va fi rezultatul sau efectul tratamentului?

 

Si astfel, daca am inteles acest fapt, noi acordam in primul rand, o foarte mare atentie si consideram ca este foarte important sa obtinem si sa stim cu exactitate diagnosticul corect. Pentru a avea un diagnostic sunt necesare investigatii.

 

Investigatiile necesita timp de studiu, atat in cabinet, cu prezenta pacientului, cat si in afara lui, la centrul de radiologic si in laboratorul de tehnica dentara.

 

Aceasta investigatie noi o numim simplu: analiza instrumentala. 

 

Pentru a putea incepe o analiza instrumentala, este nevoie de transferarea datelor de la pacient, in laborator, atat in mod analog, cat si digital.

 

Nu se poate sub nicio forma realizarea unei reabilitari orale totale sau partiale, fara analiza fiecarei componente ce formeaza sistemul complicat, complex, viu si sensibil, despre care am amintit la inceput. 

 

Acest sistem este alcatuit din oase, muschi, nervi, apa, sange, ligamente si nu in ultimul rand, dinti.

 

De cele mai multe ori nu se obtin rezultate optime, pentru ca tratamentul pune accentul numai pe dinti si nu se tine cont si de celelalte aspecte ce contribuie la functionarea sistemului masticator care este un sistem dinamic ce angrenaje complexe si nicidecum static, localizat sau izolat.

 

Credem ca putem incepe sa intelegem cu ce trebuie sa ne confruntam cand vrem sa incepem o reabilitare corecta a sistemului, nu doar a dintilor.

 

Da, dintii sunt unitati masticatorii, insa trebuie sa indeplineasca niste functii bine definite, ce asigura o buna functionare a intregului nostru organism si nu doar functia estetica.

 

Aceasta functie estetica pentru care opteaza in primul rand pacientii, mai ales datorita evolutiei sociale din ultimii ani, nu este nici mai importanta, nici mai putin importanta decat celelalte functii pe care trebuie sa le indeplineasca dintii, atat individual, cat si ca arcade dentare complete. 

 

Datorita evolutiei si cercetarilor continue a materialelor din care se realizeaza lucrarile dentare, astazi beneficiem de o gama variata de materiale moderne, de foarte inalta calitate, prelucrate cu o acuratete inimaginabilia de catre scanere si roboti, asistate de computere si software-uri dedicate.

 

Cu toate acetse cunostinte si instrumente pe care le detinem coordonate intr-un mod ingenios, ne putem mandri astazi si putem veni in intampinarea oricaror nevoi si exigente medicale in clinica noastra si da, putem readuce confidenta si zambetul atat pe fata pacientilor, cat si in inima lor. 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.