Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
031.438.17.51
0728.311.111
L - V: 12:00-20:00
Calea Plevnei, Nr. 172, et. 2
Sector 6, Bucuresti
Articole   -   Endodontie

Caria dentara

Caria dentara  reprezinta  principala cauza care duce la pierderea  dintilor.

 

Cariile incep in smalt (stratul extern al dintelui) si continua spre interior,  in dentina,  crescand in dimensiune pana se apropie de pulpa dentara (nerv).

 

Incep sa apara dureri la dulce, apoi la rece sau la cald si poate sa retina resturi alimentare. Daca nu se trateaza in faza incipienta se ajunge la infectia pulpei dentare, insotita adesea de dureri puternice si apoi la infectia parodontiului apical (tesutul din varful radacinii).

 

Urmaroarea faza este abcesul dentar, care se caracterizeaza prin durere, umflarea zonei respective , chiar febra si stare generala alterata. Ajuns in acest stadiu, de cele mai multe ori, dintele nu mai poate fi tratat si va trebui extras.

         

Aceste probleme  pot fi prevenite la Clinica White Dental Care foarte simplu,  prin vizita la medicul stomatolog din cadrul clinicii White Dental Care  la fiecare 6 luni. 

 

In plus,  la cabinetul dentar White Dental Care fiecare vizita este gratuita. In faza incipienta  a cariei, cand aceasta nu poate fi observata de catre pacient, medicul din cadrul cabinetului dentar White Dental Care va vedea si alte semne care conduc la carie: schimbarea de culoare a dintelui, inflamarea papilei gingivale.

 

Medicii de la White Dental Care au mai multe mijloace de depistare a cariilor precum sonde speciale, ata dentara care se agata si chiar aparatura speciala ce poate detecta cariile incipiente ca medicul sa le  poata trata din timp. Cu cat este facut mai din timp tratamentul in cadrul clinicii White Dental Care , cu atat costurile vor fi mai mici.

 

Sa prevenim este mai ieftin decat sa tratam o carie simpla.

 

Cu atat mai mult, costurile vor creste cand avem de-a face cu  refacerea  intregii danturi distruse , cu extractii multiple, mai ales daca acestea au avut loc in urma cu mult timp.

 

Nu incercati sa va tratati singuri si nici medicamentele luate fara sfatul medicului nu va fac bine, ci  din contra,  pot dauna. 

 

Singura solutie atunci cand dintii incep sa doara, este sa va adresati de urgenta medicului dentist, care are metode imediate si eficiente de a calma durerile.

 

Indicatii :

  • un dinte nu se va umfla niciodata din cauza curentului,   ci din cauza cariei, prin infectarea osului de la varful radacinii;
  • dintele care nu mai  are nerv, nu o sa  doara niciodata la rece sau la cald;
  • uneori, in urma extirparii nervului, poate aparea o jena dureroasa la atingerea dintelui, durere ce dispare in cateva zile.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.