Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
031.438.17.51
0728.311.111
L - V: 12:00-20:00
Calea Plevnei, Nr. 172, et. 2
Sector 6, Bucuresti
Articole   -   Endodontie

Pacientii nostri conteaza cu adevarat!

Un mod aparte in abordarea pacientilor de catre clinica nostra si de catre echipa noastra din cadrul clinicii, este acela de a cauta sa intelegem  ca fiecare problema pentru care ne solicita un pacient, reprezinta doar un aspect, o parte componenta dintr-un sistem complex, complicat, viu, si nu in ultimul rand , sensibil. In acest context avem nevoie  si de colaborarea si aprobarea pacientului , iar pentru a obtine aceste doua aspecte , trebuie sa avem si noi, medicii,intelepciunea de a-i face sa inteleaga si ei ce reprezinta acest sistem  si cum functioneaza.

 

Ca in orice domeniu medical, si in medicina dentara trebuie sa oferim un tratament cat mai eficient  si durabil, insa  pentru a prescrie un tratament  este nevoie obligatoriu de un diagnostic. Din punctul nostru de vedere, diagnosticul este cel mai important, pentru ca nu-i asa, daca diagnosticul  este gresit sau superficial, atunci care va fi rezultatul sau efectul  tratamentului?  Si astfel, daca am inteles acest fapt, , noi acordam in primul rand o foarte mare atentie  si consideram ca este doarte important sa obtinem si sa stim cu exactitate diagnosticul corect. Pentru a avea un diagnostic, sunt necesare investigatii. Investigatiile necesita timp de studiu  atat in cabinet cu prezenta pacientului cat si in afara lui , la centrul radiologic  si in laboratorul de tehnica dentara. Aceasta investigatie noi o numim simplu:  analiza instrumentala.

 

Pentru a putea incepe o analiza instrumentala  este nevoie de transferarea datelor de la pacient , in laborator, atat in mod analog cat si digital. Nu se poate sub nici o forma realizarea unei reabilitari orale , totale sau partiale,  fara analiza fiecarei componente  ce formeaza sistemul complicat , complex, viu si sensibil  despre care am amintit la inceput. Acest sistem este alcatuit din oase , muschi, nervi, sange, ligamente  si nu in ultimul rand dinti.

 

De cele mai multe ori nu se obtin rezultate  optime pentru ca tratamentul  pune accent numai pe dinti  si nu se tine cont si de celelalte aspecte care contribuie la formarea sistemului masticator care este un sistem dinamic cu angrenaje complexe,  si nicidecum static, localizat sau izolat. Credem ca putem incepe sa intelegem  cu ce trebuie sa ne confruntam  cand vrem sa incepem o reabilitare corecta  a sistemului, nu doarb a dintilor.

 

Da, dintii sunt unitati masticatorii  insa trebuie sa indeplineasca niste functii bine definite ce asigura o buna functionarea a intregului nostru organism,  si nu doar functia estetican pentru care opteaza pacientii in primul rand, mai ales datorita evolutiei sociale  din ultimii ani,  nu  este nici maui importanta, nici mai putin importanta  decat celelalte functii pe care  trebuie sa le indeplineasca dintii, atat individual cat si  ca arcade dentare complete.

 

Datorita evolutiei si cercetarilor  continue a materialelor  din care se realizeaza lucrarile dentare  astazi beneficiem de o gama  variata de materiale moderne , de foarte inalta calitate, prelucrate cu o acuratete inimaginabila de catre scannere si roboti, asistate de computere si software-uri dedicate.

 

Cu toate aceste cunostinte si instrumente pe care le detinem coordonate intr-un mod ingenios, ne putem mandri astazi, si putem veni in intampinarea oricaror nevoi si exigente medicale in clinica noastra, si da, putem readuce confidenta si zambetul pe fata pacientilor.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.