Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
031.438.17.51
0728.311.111
L - V: 12:00-20:00
Calea Plevnei, Nr. 172, et. 2
Sector 6, Bucuresti

Implantul dentar

Ce este un implant dentar?

 

Implantul dentar, având forma unui şurub, reprezintă rădăcina unui dinte artificial ce urmează a înlocui dintele lipsă sau care va fi folosit ca stâlp într-o lucrare mai mare.

 

Materialul din care este realizat este titanul, material 100% bio-compatibil.

 

Cât durează operaţia la clinica White Dental Care?

 

Operaţia cuprinde 2 etape.

 

  • Etapa boala parodontalachirurgicală, şedinţă în care se inseră implantul dentar în os după care se acoperă cu gingia. Această etapă durează în medie 1 oră. Urmează o perioadă de 3-6 luni , în care rădăcina de titan se integrează în os.
  • În a doua etapa se montează bontul protetic peste implant şi se ia amprenta pentru noul dinte sau noua lucrare pe implanturi.

 

Există riscul ca implantul dentar să fie respins ?

 

Corpul nu respinge implantul dentar asa cum ar putea reacţiona cu un transplant de tesut moale cum ar fi plămânul inima sau rinichiul.

 

Asta nu înseamnă că implantul nu poate eşua, dar se poate datora altor factori, cum ar fi o poziţionare greşită, aplicarea forţei pe implant, igienă defectuoasă sau alte boli existente la pacient. Implantele dentare sunt făcute din titan, un material biocompatibil, care se integrează în osul din jur şi devine parte din corp.

 

Titanul este folosit tot mai mult în domeniul medical pentru a înlocui părţi ale corpului.

 

Implantul dentar doare?

 

NU. In cadrul clinicii White Dental Care, aceasta ntervenţie se va face sub anestezie. Nici după intervenţie nu te doare, în cel mai rău caz vei fi uşor umflat câteva zile.

 

De ce sa inlocuiesti un dinte lipsa?

 

 Daca nu va inlocuiti un dinte extras cu unul artificial, riscati sa va pierdeti si ceilalti dinti. Sunt mai multe motive pentru care dintii lipsa trebuie inlocuiti REPEDE.

 

Un dinte are mai multe functii printre care masticatia, vorbirea, mentinerea aspectului buzelor, obrajilor, al zambetului sau impiedicarea migrarii dintilor vecini.

 

In momentul in  care pierdem dintii, masticatia devine dificila, dintii vecini incep sa migreze, proces care nu se observa de la o zi la alta, dar este destul de rapid. Migrarea dintilor duce la disfunctii ale articulatiei, la micsorarea in grosime si inaltime ale oaselor maxilare, distructii carioase ale dinţilor vecini.

 

Zâmbetul devine un lux, obrajii şi buzele par căzute înăuntru. Muşcătura devine instabilă, apar dureri în articulaţie şi afectarea gingiilor.

          

Pentru a reduce riscul acestor probleme lipsa unui dinte trebuie protezată cât mai repede prin punte dentară, implant dentar sau proteză mobilă, în funcţie de fiecare caz în parte, iar la clinica White Dental Care sunt posibile toate aceste tipuri de lucrări.

 

Care sunt avantajele implantului dentar?

 

  • Înlocuirea unui dinte lipsă se face printr-o singură coroană şi nu prin 3 ca în cazul punţilor clasice;
  • Nu se sacrifică integritatea dinţilor vecini, dar atunci când aceştia au carii mai mari se preferă realizarea unei punţi dentare în defavoarea implantului
  • Purtatorii de proteze mobile pot beneficia de lucrări fixe în urma inserării de implanturi
  • Sunt estetice
  • Lucrările pe implanturi arată identic cu dinţii naturali
  • Sunt cea mai bună alegere, iar rata de succes fiind in cadrul clinicii White Dental Care, de 99% mai mare în comparaţie cu alte tratamente stomatologice.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.